dot

SURPRISE 6! – GLOBAL EDITION - THE INFO

Surprise-6-event-banner-artaz

We stand by the homeless of Athens for the 6th consecutive year

(For English version please scroll down)

H “ΕΚΠΛΗΞΗ”, η ετήσια έκθεση του artAZ για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας. επιστρέφει με την 6η έκδοση της. Συνεργαζόμαστε και φέτος με την ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ και πληθώρα Έλλήνων και ξένων καλλιτεχνών, και ενισχύουμε το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2015 στον πολιτιστικό χώρο «9 ΕΝΝΕΑ» - μέχρι τότε, θα ανεβάζουμε τα έργα της έκθεσης ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ:

Από το 2009, το artAZ ενώνει κάθε χρόνο τις δυνάμεις του με εκατοντάδες Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες προκειμένου να ενισχύσει τους αστέγους συμπολίτες μας. Οι καλλιτέχνες δημιουργούν ειδικά για την ΕΚΠΛΗΞΗ, και προσφέρουν αφιλοκερδώς, έργα μικρής διάστασης. Τα έργα  διατίθενται σε ενιαία συμβολική τιμή (50 €), και είναι υπογεγραμμένα στην πίσω πλευρά τους, ώστε να διατηρείται μυστική η ταυτότητα του καλλιτέχνη. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές καλούνται να επιλέξουν τα έργα με μοναδικό γνώμονα το προσωπικό τους γούστο. Στην έκθεση συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, καταξιωμένοι και ανερχόμενοι -απο εικαστικούς διεθνούς εμβέλειας μέχρι  φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών- ενώ τα έργα άλλοτε φέρουν το χαρακτηριστικό στίγμα του δημιουργού τους και άλλοτε είναι παραπλανητικά, με σκοπό να παρασύρουν σε ένα εικαστικό παιχνίδι που έχει πάντα σαν κατάληξη την κοινωνική προσφορά. 

ΕΚΠΛΗΞΗ 6! – GLOBAL EDITION

Εκατοντάδες μικρά έργα σας περιμένουν και φέτος να γνωρίσετε τη Σύγχρονη Τέχνη και να εκτεθείτε στις νέες τάσεις και τα ρεύματα της. Η ΕΚΠΛΗΞΗ 6 - Global Edition υποστηρίζεται απο την παγκόσμια εικαστική κοινότητα. Καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο δηλώνουν έμπρακτα τη στήριξη τους προσφέροντας τα έργα τους, που καταφθάνουν από τη Σλοβενία μέχρι το Rhode Island, υπογραμμίζοντας τη συνοχή και τη δύναμη του καλλιτεχνικού κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΔΩ

Όπως πάντα, η έκθεση ξεκινάει online στο artAZ, στο λήμμα "SURPRISE". Κάθε μέρα προσθέτουμε νέα έργα. Κάθε έργο έχει τον δικό του κωδικό αριθμό, ο οποίος αντικαθιστά τον τίτλο του έργου και το όνομα του καλλιτέχνη. Σημειώστε οτι ο κωδικός αριθμός του κάθε έργου αναγράφεται ΠΑΝΩ από τη φωτογραφία του. Μεταξύ 25 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου 2015, η έκθεση θα μετακομίσει στον νεοσύστατο πολιτιστικό χώρο «9 ΕΝΝΕΑ», για να σας παρουσιάσουμε τα έργα ζωντανά και να γίνει η πώληση τους. Για πρώτη φορά φέτος θα προσθέτουμε νέα έργα και κατά τη διάρκεια της έκθεσης.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στο Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ.

Παράλληλα με την κεντρική έκθεση θα τρέξει ένα πρόγραμμα δράσεων που στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση του σκοπού αλλά και στην αλληλεπίδραση και εξοικείωση του κοινού με τη Σύγχρονη Τέχνη.

H εκθεσιακή ενότητα «Φιλία / Αγάπη» παρουσιάζει ειδικά δημιουργημένα έργα μαθητών του νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραΐτη. Τα μικρά παιδιά στηρίζουν και εκείνα τον σκοπό περνώντας ένα τρυφερό μήνυμα αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη δύναμη της δημιουργικής κινητοποίησης.

Surprise-6-artaz-Sxoli-Moraiti

Στο επάνω επίπεδο του χώρου θα παρουσιαστεί η εκθεσιακή ενότητα Art Salon, στην οποία θα βρείτε μια επιλογή έργων μικτής τεχνοτροπίας και τεχνικής, σε διάταξη εμπνευσμένη από το περίφημο Salon de Paris. Τα έργα προσφέρονται σε προσιτές τιμές, ενώ η έκθεση αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσετε ή να ενισχύσετε τη συλλογή σας.

Surprise-6-artAZ-art-salon-web
Art Salon | Ανοιχτός Ουρανός (Λεπτομέρεια) - Σταύρος Καραγιάννης 


Έχουμε και μια ακόμη μεγάλη έκπληξη: όλοι οι επισκέπτες της ΕΚΠΛΗΞΗς θα μπορέσετε να διεκδικήσετε ένα ιδιαίτερα σπάνιο συλλεκτικό print του Άγγλου καλλιτέχνη Ben Eine, παγκόσμια γνωστού από το έργο «Twenty First Century City” που δώρισε στον Barack Obama ο Άγγλος πρωθυπουργός David Cameron στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του στον Λευκό Οίκο.

artAZ Surprise-6-X-print-draw


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Πριν μας επισκεφθείτε στον εκθεσιακό χώρο σας παρακαλούμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να διαβάσετε τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με τις εκθέσεις και τη διαδικασία διάθεσης των έργων, ειδικά αν δεν έχετε μέχρι τώρα επισκεφθεί κάποια από τις προηγούμενες εκθέσεις μας.

- Τα έργα διατίθενται με σειρά προτεραιότητας.  

- Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αγοράσει μέχρι 3 έργα.

- Ζητάτε τα έργα με τον κωδικό αριθμό τους. Ο κωδικός αριθμός είναι το νούμερο που αναγράφεται ΠΑΝΩ από τα έργα, στη σελίδα της έκθεσης online.

- Πριν επισκεφθείτε την έκθεση δείτε τα έργα online και σημειώστε κωδικούς αριθμούς των έργων της επιλογής σας. Αυτο θα βοηθήσει πολύ τη διαδικασία, τη δική σας εξυπηρέτηση αλλά και τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους υποστηρικτές.

- Σας συστήνουμε, εκτός από τις πρώτες σας επιλογές σας, να σημειώσετε, τους κωδικούς άλλων έργων που σας ενδιαφέρουν, καθώς δεν είναι δεδομένο ότι τα έργα της πρώτης επιλογής σας θα είναι διαθέσιμα όταν θα εξυπηρετηθείτε

- Από την Τετάρτη 18/2, μέχρι και την Κυριακή 22/2 επιτρέπονται οι προκρατήσεις έργων. Μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. με τους κωδικούς των έργων της επιλογής σας, το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.  
 
Σχετικά με τη διαδικασία της προκράτησης, παρακαλούμε σημειώστε οτι:
- Η προκράτηση δεν εξασφαλίζει απαραίτητα την αγορά του έργου (ισχύει εν προκειμένω πάλι η σειρά προτεραιότητας)
- Ο κωδικός αριθμός είναι το νούμερο που αναγράφεται ΠΑΝΩ από τα έργα. Προτείνουμε να επισυνάψετε φωτογραφια του έργου της επιλογής σας στο email για αποφυγή παρεξηγήσεων.
- Η προκράτηση συνεπάγεται οριστική δέσμευση. Αν δεν είστε σίγουροι για την επιλογή σας σας προτείνουμε να περιμένετε να δείτε τα έργα απο κοντά στην έκθεση. 
- Μετά τις 12:00 το βράδυ Κυριακής 22/2 ΔΕ δεχόμαστε προκρατήσεις έργων. Η διάθεση των έργων θα συνεχιστεί όταν μεταφερθει ή έκθεση στον εκθεσιακό χώρο (9 ΕΝΝΕΑ). 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ. ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ. ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠ ΟΨΗ.  

- Με το πέρας της έκθεσης θα αποκαλυφθούν τα ονόματα των καλλιτεχνών online, στη σελίδα της έκθεσης, Έργα που τυχόν δε, έχουν διατεθεί θα είναι διαθεσίμα για αγορά και μετά το τέλος της έκθεσης. Θα αναγνωρίσετε τα διαθέσιμα έργα καθώς θα φέρουν ακόμη τον κωδικό τους αριθμό αντί το όνομα του καλλιτέχνη.

- Διάθεση έργων "Art Salon": Η έκθεση Art Salon πραγματοποιείται στο επάνω επίπεδο του χώρου. Δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τη διάθεση των έργων. Η πώληση των έργων του Art Salon ΔΕ συνδέεται με την πώληση των έργων της ΕΚΠΛΗΞΗΣ 6.  

- Διάθεση έργων "Αγάπη /Φιλία" Τα έργα της ενότητας Αγάπη /Φιλία είναι φτιαγμένα απο μαθητές του νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραΐτη. Διατίθενται στη συμβολική τιμή των 20 ευρώ. Σας προτρέπουμε να ενισχύσετε την προσπάθεια των μικρών παιδιών να συμβάλλουν στον σκοπό, επιλέγοντας και τα δικά τους έργα. 


Ζητάμε προκαταβολικά την κατανόηση σας. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να σας εξυπηρετήσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται και προσπαθούμε διαρκώς να βελτιώσουμε τη διαδικασία.

Δείτε τα έργα της ΕΚΠΛΗΞΗΣ 6 ΕΔΩ. Νέα έργα θα προστίθενται σε καθημερινή βάση, μέχρι την τελευταία στιγμή.

#artAZ_S6
Χρησιμοποιήστε το hashtag #artAZ_S6 στα Social Media για να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις αλλά και για να πείτε τη δική σας ιστορία, προσφέροντας υποστήριξη στην ΕΚΠΛΗΞΗ.

Πληροφορίες για την ΚΛΙΜΑΚΑ
Η ΚΛΙΜΑΚΑ είναι ένας μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας ο οποίος παρέχει πολύπλευρες υπηρεσίες σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και την κοινωνική τους επανένταξη. Από το 2001 υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης στους άστεγους συμπολίτες μας περιλαμβάνοντας δράσεις από την πρόληψη έως την αποκατάσταση.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.klimaka.org.gr και στο www.astegoi-klimaka.blogspot.com


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΚΠΛΗΞΗ 6! – GLOBAL EDITION
Διεύθυνση: «9 ΕΝΝΕΑ», Κέας 9, Πλ. Κολιάτσου
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 26 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2015
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 26/2 - Σάββατο 28/2, 14:00 - 21:00
Παραλαβή έργων: Κυριακή 1 Μαρτίου 2015, 12:00 – 17:00 ή κατόπιν συνεννόησης
Διοργάνωση: artAZ & Κλίμακα
Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Κολλάρου
Χορηγοί Επικοινωνίας: Athens Voice, Love Radio, Athens Daily Secret, Hit&Run, Splash Magazine
Πληροφορίες: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.artaz.gr
#artAZ_S6

 

SURPRISE 6 sponsors artaz

---------------------------------------------------
ENGLISH VERSION
---------------------------------------------------

artAZ and the international art community stand by the homeless of Athens for the 6th consecutive year

artAZ’s annual charity exhibition for the support of the homeless of Athens, returns with its sixth edition. Once again artAZ partners with KLIMAKA NGO and a plethora of Greek and International artists to support KLIMAKA’s Homeless Support Program.
The exhibition will take place between 25 February - 1 March 2015, at the 9 ENNEA Cultural Center in Athens, Greece.

ABOUT SURPRISE


Since 2009, once a year, artAZ joins forces with artists from around the world in order to help the homeless of Athens. The artists donate especially created artworks, that are signed on the back and are offered for a symbolic price (50 €). The artist’s identity gets revealed only after the artwork is sold, hence the "SURPRISE". SURPRISE teams up with a broad spectrum of artists, from internationally renowned stars to fine art students. The works, at times representative of the artist’s style and at times misleading, aim to lure the audience to an art game culminating in social contribution. Hundreds of small format artworks are waiting for you, at “9 ENNEA" Cultural Center - you can enjoy discovering contemporary art and support your fellow citizens.

SURPRISE 6! – GLOBAL EDITION is supported by the global artistic community. Artists from all continents and places, from Rhode Island to Talin, are helping us, highlighting the unity and strength of the international art world. The exhibition begins online at artAZ. Artworks will be added on a daily basis, each one of them bearing a code number that substitutes the artist’s name. Between 25 February - 1 March 2015 the exhibition will relocate to «9 ΕΝΝΕΑ». For the first time we will contnue to add works during the entire duration of the exhibition. The proceeds from the artworks’ sale will be donated to the Homeless Support Program of KLIMAKA NGO.

Parallel to the main exhibition runs an extensive program, aiming to further aid the cause, inform and encourage the public’s interaction with Contemporary Art. 

Detailed information on the full program will be available shortly. 

You can use the #artAZ_S6 hashtag in order to stay current with the exhibition and to post your own updates and support SURPRISE.

About Klimaka NGO
KLIMAKA is a leading Greek social non-profit organization implementing successfull, comprehensive programs for the support of the homeless since 2001.

For further information please contact us at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

GENERAL INFO

SURPRISE 6! – GLOBAL EDITION


Location: «9 ΕΝΝΕΑ», 9, Keas Str., Koliatsou Sq., Athens


Opening: Wednesday 25 February 2015, 20:00
Duration: 26 February - 1 March 2015
Visiting hours: Thursday 26/2 - Saturday 28/2: 14:00 - 21:00 & Sunday 1/3: 12:00 – 17:00
Organized by: artAZ & Klimaga NGO
Curated by: Alexandra Kollaros
Media Sponsors: Athens Voice, Love Radio, Athens Daily Secret, Hit&Run, Splash Magazine


InfoThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 


www.artaz.gr
#artAZ_S6

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook